Skip to main content

Ayangsii Honey

Vyprodáno
275,00 Kč
Sdílet

Ayangsii Honey je arabika z horského regionu v oblasti Batibo na severozápadě Kamerunu. Region Batibo leží blízko hranic s Nigérií, patří do vysočiny a vyniká ideálními podmínkami pro pěstování kvalitní kávy. Rom, situovaný v podhůří Kamerunských hor.

Káva Ayangsii Honey je pěstována v nadmořské výšce kolem 1300 metrů. Po sklizni jsou třešně ručně tříděny, zbaveny dužiny, ale část sladkého slizu (mucilage) zůstává na zrnku. Tato vrstva slizu ovlivňuje výslednou chuť, fermentace a sušení probíhá postupně na slunci, zatímco sliz oxiduje a přispívá ke zvýraznění aromatiky a sladkosti.

Honey metoda dává v šálku výrazně sladkou kávu, s jemnými tóny ovoce, decentní aciditou a plnějším tělem oproti promyté variantě, často s nádechem medu nebo přírodního cukru. Výsledný šálek zaujme vyvážeností, bohatostí a dlouhým dozvukem, vhodný pro milovníky specialit s výraznou sladkostí a ovocnou složkou.

Košík

    Košík je prázdný